“Polievky sú grunt!” Tento citát sme si požičali od Emmy a Emy Tekelyových – milovníčok polievok, z ktorých sa zdravo žije a dobre chudne.
Pripravili pre vás zvlášť tri skvelé recepty, ktoré si zamilujete aj Vy.
Či už máte polievkovar, alebo varíte v hrnci, pridajte sa k nám polievkomilcom.
Viete ako zdravo a rýchlo pripraviť polievku? Chýbajú Vám inšpiratívne recepty a prehľadné informácie o tých najdôležitejších surovinách? Potom prišiel ten správny čas jesenný čas na polievkový novembrový týždeň. Prečítajte si presný a jednoduchý spôsob, ako na to. Ako? S týmito receptami a čarom kuchýň Oresi môžete začať variť ihneď!
RECEPT 1: Paštrnáková polievka
Pašternák, tak ako petržlen, podporuje spaľovanie podkožného tuku. Prečisťuje obličky a močové cesty, zlepšuje trávenie aj funkciu pečene, ktorá štiepi tuky. Slovom, očista dočista.
SUROVINY NA 4 PORCIE
- 500g paštrnáka
- 2 šalotky
- 300 g masla, napríklad BILLA maslo
- 1liter zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie
- bylinkové pesto a la salsa verde na ozdobu (na hladšiu pastu rozmixujeme kešu, vlašské orechy, petržlenovú vňať, bazalku, soľ, parmezán a strúčik cesnaku)
1,Paštrnák očistíme a nakrájame na centimetrové kúsky. Šalotku ošúpeme a nakrájame na drobno.
2,V hlbšom a vyššom hrnci roztopíme maslo, pridáme paštrnák, šalotku a pomaly necháme konfitovať na miernom ohni, kým paštrnák nezmäkne. Podstatou konfitovania je pomalé varenie pri nízkej teplote.
3,Uvarený paštrnák rozmixujeme s vývarom do hladka. Dosolíme, dokoreníme a podávame so zeleným pestom.
⇒EXTRA TIP
Keďže pašternák má veľmi nízky obsah tuku, na konfitovanie používame maslo, ktoré dodá polievke krémovú chuť.
———————————————————————————————————————-
RECEPT 2: Hokkaidová polievka
Krásna oranžová zelenina má maslovú chuť, málo kalórií a kopec vitamínov. Ak človek potrebuje riešiť cholesterol, odvodnenie, trávenie, vyprázdňovanie a chudnutie, je to doktor na všetky prípady. Navyše zasýti bez výčitiek a ešte pôsobí proti zlej nálade.
SUROVINY NA 4 PORCIE
- ¼ póru
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 strúčik cesnaku
- 1 stredne veľké hokkaido
- 0,5 litra kokosového mlieka
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 ČL kurkumy, napríklad Kotányi Kurkuma s citrónovou trávou, zeleným korením & …
- tymian, čerstvý alebo sušený napríklad Kotányi
- čili
- soľ a čierne korenie
- olivový olej
- tekvicový olej na ozdobu, napríklad Tekvicový olej BILLA Premium
- granátové jablko na ozdobu
1,Na oleji orestujeme na kolieska pokrájaný pór, očistený a nastrúhaný zázvor a prelisovaný cesnak. 2,Pridáme umyté, vydlabané a na kocky nakrájané hokkaido (aj so šupkou). Orestujeme a zalejeme kokosovým mliekom a vývarom.
3,Okoreníme, pridáme kurkumu, tymian, čili, osolíme a varíme, kým hokkaido nezmäkne. 4,Rozmixujeme v blenderi alebo ponorným mixérom, dochutíme soľou a korením.
⇒EXTRA TIP:
Polievku podávame ozdobenú kvapkami tekvicového oleja a zrniečkami granátového jablka.
———————————————————————————————————————-
RECEPT 3: Hrášková polievka
Hrášok je skutočne nedocenený. Hovorí za neho minimum kalórií a nulový obsah tuku. Okrem vlákniny a kyseliny listovej obsahuje vápnik na chudnutie, zinok, vitamín B na nechty, vlasy a pleť.
SUROVINY NA 4 PORCIE
- 1 cibuľa
- ½ póru
- 500 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
- 0,5 litra zeleninového vývaru
- 200 ml smotany, napríklad Rama Krémová na varenie 7%
- 2 PL masla
- soľ a čierne korenie
- reďkovkové klíčky na ozdobu
1,Cibuľu nakrájame na kocky, pór na kolieska a orestujeme ich v hrnci na roztopenom masle. 2,Prisypeme hrášok, osolíme, okoreníme a zalejeme zeleninovým vývarom. Necháme zovrieť, stíšime teplotu a varíme, kým hrášok nezmäkne. Z polievky si odoberieme bokom časť hrášku na ozdobu.
3,Prilejeme smotanu a polievku rozmixujeme na hladký krém. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti. 4,Podávame v miske ozdobenej reďkovkovými klíčkami a kváskovou focacciou na zahryznutie.
Viac inšpirácie na chutné a chudnúce polievkové recepty nájdete v knižke: “Polievky, od ktorých sa chudne” a môžete si ju zakúpiť v eshope tu, spolu s darčekovým kupónom na 20 eur na zľavu na polievkovar Beko.
Polievkovar si môžete s týmto kupónom zakúpiť v Oresi štúdiách v cene 99,- € . Kým vy sa venujete tomu, čo potrebujete, polievkovar uvarí za vás teplé a zdravé jedlo, polievky od výmyslu sveta.
Zanechajte komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!