Je veľmi príjemné, keď sa spojí sviatok sv. Valentína s piatkom. Taká čarovná kombinácia, ktorá nám naozaj dovoľuje vychutnať si oddych po pracovnom týždni v kombinácii s milou a sviatočnou atmosférou dňa naplneného všetkými podobami LÁSKY. Nech už ste sa rozhodli tento deň stráviť akokoľvek, pripravili sme si pre Vás malý darček. Je to recept! Je z dielne jedného veľmi šikovného zmrzlinára, Dávida, a zaručene prinesie do Vašich domovov chuť nevšeného dezertu. A ešte čosi, o tomto zmrzlinárovi a čarovnom koncepte  Scoop sa na našom blogu dočítate viac – už čoskoro!

Budeme potrebovať

673 g mlieka, 117 g žĺtka, 209 g cukru, 3 dlhé rezy kôry z umytého citrónu, 1 až 1 a 1/2 vaniklkového lusku (bude vhodný aj potravinársky teplomer) 🙂

Postup

Recept na túto zmrzlinu je vhodný predovšetkým na domácu výrobu, aj preto si ju Dávid vybral ako darček pre všetkých, ktorí majú chuť pripraviť si čosi špeciálne. Najskôr vlejeme mlieko do hrnca a zozhrejeme ho na cca 25 °C, postupne pridávame cukor až do momentu, pokiaľ sa úplne neroztopí v mlieku. V ďalšom kroku pridáme žĺtka, musíme dávať pozor, aby sme teplotu neprekorčili nad 80 °C. Po dosiahnutí teploty 80 °C odstavíme a do základu pridáme 3 dlhé rezy kôry z umytého citrónu a podľa chuti 1 alebo aj 1 a pol vanilkového lusku. Necháme v pripravenej zmesi vyluhovať približne 25 minút. Následne celú zmes prelejeme cez sitko a môžeme ju vložiť do domáceho zmrzlinovača prípadne do nádoby a šupnúť do mrazáka.

 

Rada odborníka

Takýto základný postup môžete použiť s tým, že ingrediencie môžete obmieňať podľa svojej chuti a hlavne sa nebojte experimentovať a počúvať svoje chuťové bunky! A nezabudnite, zdobenie je tiež veľmi dôležitou súčasťou. Malý lístok mäty, tekutý karamel či čerstvé ovocie dodajú domácej zmrzline ten najčarovnejší vzhľad. Všetkým prajeme “krásneho a sladkého Valentína”!

 

 

 

 

 

Tá najvzácnejšia komodita je ČAS!
Kuchyňa: dobré miesto na lásku!
2 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *