Prinášame inšpirácie na každodenné varenie. Jednoduché video-recepty aj online škola varenia – a to všetko z nášho bratislavského štúdia Green Cube. Streamujeme cez Facebook! Pod taktovku skúseného šéfkuchára, Jarka Hamšíka, odborníka a milovníka zdravého jedla, ktorý prináša šikovné recepty, tipy a triky pre každého. Teší nás deliť sa o pozitíva tejto doby, efektívne využívať súčasné technológie i sociálne siete. Za prvou streamovanou školou varenia stojí naša cateringová agentúra. O tom, ako to celé začalo, sme sa porozprávali s milovníkom gastro zážitkov a obchodným manažérom spoločnosti, Parsenn Promotion, Marekom Furmanczukom.

Oresi Green Cube – kuchyňa pripravená pre eventové priestory.

Ako dlho sa venujete organizovaniu gastro eventov?

V roku 2003 som sa úplne osamostatnil a po predchádzajúcich pracovných skúsenostiach som si založil vlastnú eventovú agentúru. Prešiel som rôznymi skúsenosťami, dobrými aj horšími. Smerovanie ku gastro eventom a cateringu bolo veľmi prirodzené a plynulé. Intenzívnejšie som sa mu začal venovať okolo roku 2012. Reagoval som na trh a jeho požiadavky. Aj vďaka tomu vznikol produkt pohostenia pre domácnosti a malé oslavy tzv. “Party Catering”. Ten žil svojím životom v limitoch, ktoré som mu dokázal pracovne dať popri ďalších aktivitách. Tiež mám rodinu a tá je pre mňa najdôležitejšia.

Marek Furmanczuk

Ako vznikla myšlienka presmerovania “Party Cateringu” živého gastro produktu do online sveta?

Čakali sme na ten správny moment. Túto myšlienku som nosil v hlave už nejaký ten piatok. Zrejme aj kvôli vzniknutej situácii ožila a bola prirodzenou odpoveďou na otázku: “A čo ďalej?”! Bežný aj pracovný život sa pozastavil a ten rodinný štartoval a štartuje v našich kuchyniach. Rozhodli sme sa preto dať produkt rodinného party cateringu do popredia. Dohodli sme sa spolu s naším dvorným šéfkuchárom, Jarom Hamšíkom a moderátorkou, Veronikou Hatala. Spojením našich skúseností z eventového segmentu a zapojením šikovných ľudí venujúcich sa natáčaniu a postrodukcii sme vytvorili “interaktívnu školu varenia”!

Fotografia zo streamovania online varenia

Priestor pre tento príjemný gastro event ste našli v štúdiu Oresi Green Cube, prečo práve tu?

S Oresi spolupracujeme dlhodobo. Spoločne sme otvárali ich štúdio Green Cube, priestory veľmi dobre poznáme. Kuchynské štúdiá Oresi razia cestu eventového priestoru a majú skvelý dizajn na kameru, funkčné kuchyne, vybavenie a perfektnú atmosféru, takže to bola prirodzená voľba. Tiež máme za sebou nejednu kampaň a s radosťou môžem povedať, že Láďa Jelen, konateľ spoločnosti Oresi, nás bezprostredne podporil. V spolupráci s naším ďalšími klientmi, Whirpool a Indesit, sme sa pustili do prvých 6 dielov tohto “online gastro eventu”.

V tejto chvíli máte za sebou polovicu natáčania, s akými pocitmi idete do druhého polčasu?

Ako vravíte, sme v nejakej polovici. Interakciu máme, čo nás veľmi teší. Nerád by som čokoľvek hodnotil predčasne, tak verím, že práve ďalšie a ďalšie varenia ukážu, či sa ľudia s nami bavia, chcú variť a dotýkať sa svetových kuchýň aj cez online svet. Výhodou je, že tento event je naozaj interaktívny, ľudia sa môžu zapojiť a rozhodovať o tom, z akých surovín budeme variť. V dostatočnom časovom intervale sú oboznámení o tom, s akými potravinami budeme robiť, aby stihli nakúpiť a reálne variť s nami. Som si istý, že čas všetko ukáže.

Fotografia zo streamovania online varenia

Je ťažké zostaviť tím ľudí, ktorí bude ochotný a veľmi flexibilný pre online gastro produkt?

Musím povedať, že všetci, ktorí sú momentálne do projektu zapojení, sa pustili do natáčania prvého dielu bez akéhokoľvek nároku na honorár. Jednak nás chceli ako agentúru podporiť, pretože máme spoločne nastavené nadštandardné a korektné vzťahy – mňa ako manažéra firmy to nesmierne potešilo. Je to taká “odmena” za dlhoročnú prácu. Dohodli sme sa na podmienkach, na ktorých sme všetci spokojní. Vytvárame nový produkt, sme v pohybe a veríme, že už dnes tvoríme kontúry, ktoré budú v najbližšej budúcnosti veľmi výrazné a určujúce.

Šéfkuchár Jaroslav Hamšík a moderátorka Veronika Hatala.

Koncept, ktorý vytvárate však nie je len o interaktívnom varení. Jeho úplné naplnenie je širšie, mám pravdu?

Áno. Túžime po tom, aby sme vytvorili centrum kulinárskych zážitkov pre komunitu ľudí, ktorí milujú mnohotvárne odtiene vôní a chutí, radi cestujú, spoznávajú, napredujú a učia sa nové veci. O nich potom s radosťou rozprávajú v spoločnosti svojich priateľov. Ľudia, ktorí dokážu čerpať nekonečnú inšpiráciu pri kvalitných zážitkoch rovnako ako my v znamení hesla – MILUJEME CESTOVANIE, MILUJEME GASTRO, MILUJEME ZÁŽITKY.  Naším cieľom je budovať miesto, kde sa budú ľudia radi vracať.

Spomenuli ste, že máte rodinu. Viem, že máte dve školopovinné deti, boli pre Vás posledné týždne veľmi náročné?

Asi ako pre každého. Spolu s rodinou sme trávili čas na chalupe. Mal som možnosť oprášiť si vedomosti zo slovenskej gramatiky pre prvostupniarov (úsmev), testovať svoje limity fungovania bez spoločenských kontaktov a hľadať nové perspektívy na „podnikanie budúcnosti”, či oživovať svoje staršie nápady. Ale faktom ostáva, že som rodený Bratislavčan a svoj súkromný a pracovný život sústredím skôr na mesto a jeho denný rytmus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemusíte pohnúť ani prstom!
O krok vpred!
0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.