Pripravili sme pre Vás malé predvianočné prekvapenie. Každú adventnú nedeľu sa s Vami podelíme o jeden špeciálny recept, ktorým sa môžete inšpirovať na vianočné pečenie – a nielen, ale aj v hociktorý deň roka, veď voňavý koláč poteší telo i dušu!

Prvé adventné prekvapenie si pre nás pripravila Aďka Kubasová, autorka konceptu zdravého pečenia “od Aďky”. Hneď ako som vstúpila do jej pekárničky privítala ma s úsmevom a neobyčajne krásnou vôňou všetkých sladkých drobnôstok. Chvíľu sme sa porozprávali, Aďka ma previedla ich novou pekárničkou a pustili sme sa do pečenia – USMIATEHO KOLÁČA. A prečo sme mu dali práve tento názov, zistíte o chvíľku!

Budeme potrebovať

300g kvalitnej čokolády (min. 50 % a viac), 125 g masla, 5 čerstvých vajíčok, 100g trstinového cukru, štipka soli (Aďka používa do všetkých koláčov himalájsku soľ a prezradila, že v každom koláči je štipka soli dôležitá, lebo zvýrazní sladkú chuť), 250g jemného tvarohu, 300g mascarpone, práškový cukor (najlepšie trstinový), vanilka a ovocie na ozdobenie.

Postup

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom. Kým sa čokoláda s maslom spojí a rozpustí na hladkú a krémovú konzistenciu, mixérom vyšľaháme celé vajíčka s trstinovým cukrom a štipkou soli – šľaháme do momentu, kedy sa vajíčka jemne napenia.

Následne všetko spolu dôkladne premiešame a vylejeme do tortovej formy, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút na 175 °C. Dôležité je, aby koláč nebol úplne prepečený, zostane tak vo svojom vnútri vláčny a z vonku jemne chrumkavý.

Po uplynutí času necháme koláčik vychladnúť. Ten náš sa po vytiahnutí z rúry usmieval, naozaj a celkom vážne. Tak sme mu spontánne prirobili i malé oči a jeho meno bolo v priebehu pár sekúnd na svete. Inak ako USMIATY KOLÁČ sme ho nazvať nemohli. Veď posúďte sami!

A kým sa koláč na nás usmieval, Aďka pripravila krém. Vymiešala mascarpone s jemným tvarohom, neskôr pridala trstinový práškový cukor, ktorý ochutila pravou vanilkou. Na vychladnutý koláč navrstvila krém a začala zdobiť.

Na záver koláč krásne zabalila a s úsmevom a radosťou mi ho podarovala – pre krajší deň. Aďka a jej práca je plná radosti, ovocia, chutí i vôní. Ak by ste sa chceli o nej dozvedieť viac, môžete si prečítať rozhovor tu.

Prajeme krásnu 1. adventnú nedeľu 🙂

 

 

 

 

Adventné pečenie: Nepečený CheeseCake(s) by Mon!
Tipy a triky: Ako si zariadiť kuchyňu, aby vystihovala Vašu osobnosť?
0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.